Duurzame samenwerking met Alfen

De laatste nieuwsbrief van de Reimert Groep stond geheel in het teken van ‘samenwerken’. Voor Ubink Bouw en Onderhoud om mooie kans om de jarenlange samenwerking met Alfen te belichten.

Een nauwe band met de buurman. Zo is de relatie met onze opdrachtgever Alfen ook wel te omschrijven. Maar die band gaat veel verder dan alleen buren zijn. Al jarenlang voeren wij diverse opdrachten uit voor Alfen, dat net als wij op industrieterrein De Vaart in Almere gevestigd is. Een duurzame samenwerking die Ubink al vele mooie opdrachten heeft gebracht.

Diverse werken

Alfen is een internationale onderneming die zich bezighoudt met innovatieve producten en projecten binnen de elektrische energiewereld. Met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten, is Alfen een verbindende factor in het elektriciteitsnet.

“De projecten doe wij voor Alfen doen zijn heel divers”, vertelt Rudy Bouwknegt van Ubink. “Zo maken wij onder andere de panelen voor de laadpalen van Alfen, daar monteren zij vervolgens zelf de elektra op. Maar we doen bijvoorbeeld ook interne verbouwingen aan de panden van Alfen. Van elektrische deuren vervangen en schilderwerk tot betonvloeren aanleggen en daken vervangen, waar vervolgens zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.”

Korte lijnen

Dat de samenwerking soepel en prettig verloopt is iets waar de Reimert Groep als geheel ook de vruchten van plukt. Ook onze andere bedrijven worden benaderd voor opdrachten. Zo heeft De Wilde grondsanering voor Alfen uitgevoerd.

Bouwknegt: “De samenwerking met Alfen is gewoon heel prettig. De communicatie verloopt goed, de lijntjes zijn kort en de sfeer is informeel. Het is iets waar we beide in geïnvesteerd hebben en we weten na al die jaren precies wat we aan elkaar hebben. Daarnaast is vernieuwing iets waar wij allebei altijd voor open staan. Zo creëer je samen echt iets moois.”

Duurzaamheid

Behalve de duurzame samenwerking, is duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen sowieso iets wat Ubink en Alfen gemeen hebben. Allebei zien het als een verantwoordelijkheid om de organisatie, capaciteiten en competenties in te zetten voor het bereiken van duurzame oplossingen.

“Wij zijn op het hoogste niveau op de CO₂- en MVO-Prestatieladder gecertificeerd. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets waar wij altijd mee bezig zijn. Dus dat dat voor Alfen ook geldt, is een mooie bijkomstigheid van onze samenwerking”, sluit Bouwknegt af.