Eerste paal Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk geslagen

Een bijzonder moment voor Ubink: de bouw van de Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk in Almere officieel gestart! Woensdag 22 mei 2019 is, onder grote belangstelling, de eerste paal de grond ingegaan.


Dat Ubink Bouw en Onderhoud de kerk mag realiseren is iets waar wij trots op zijn. “Het is een bijzonder project, want er worden eigenlijk geen nieuwe katholieke kerken meer gebouwd in ons land. Dat wij dat mogen doen en ook nog in onze eigen stad is dan ook wel iets waar we heel trots op zijn”, aldus bedrijfsleider Pascal Kemman.

Toekomstbestendig

De eerste paal van het nieuwe kerkgebouw is een bijzondere, deze is beschilderd door zo’n 30 kinderen van de Bonifatiusparochie. Kinderen mochten hun creativiteit laten vloeien met de thema’s ‘het scheppingsverhaal’, ‘hoe stel jij je de hemel voor?’ en ‘waar denk jij aan bij de kerk?’ als uitgangspunt. Het resultaat is een kleurrijk geheel.

De kerk wordt een toekomstbestendig gebouw met een duidelijk herkenbare uitstraling, waar straks 350 bezoekers terecht kunnen. Onze werkzaamheden omvatten het realiseren van het kerkgebouw, inclusief de terreininrichting, en de coördinatie van de NUTS-aansluitingen, inclusief de aansluiting van stadsverwarming.

Wandschildering

Projectleider Johan Hooiveld: “Het is een mooi project, maar ook een met een paar leuke uitdagingen. Zo zit er bijvoorbeeld veel prefab-werk in de betonnen wanden en rond gemetselde apsis. Ook wordt er een labyrint in de vloercoating van de entree opgenomen en komt er een imposant kunstwerk van Théodore Strawinsky over, afkomstig uit een kerk in Almelo. Dit kunstwerk is een 72 meter lange wandschildering die in de muur verwerkt moet worden. Dat is echt een uitdaging omdat je te maken hebt met temperatuur en vochthuishouding in een pas opgeleverd pand”.

De oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2020. Dan kan de Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk worden ingewijd door de bisschop.