Ontwikkeling bedrijfspand LT Montage door Ubink

Fotoreportage bouw LT Montage

Ontwikkeling bedrijfspand LT Montage door Ubink

Bijdragen aan ontwikkeling in de direct omgeving, Ubink Bouw en Onderhoud doet het! In opdracht van LT Montage realiseert Ubink een groot bedrijfspand op bedrijventerrein De Vaart in Almere, direct naast het hoofdkantoor van de Reimert Groep. Om een beeld te geven van de toekomstige situatie heeft Ubink een render gemaakt op basis van foto’s van de huidige situatie en door ons gemaakte 3D-tekeningen.

 

Nieuwbouw bedrijfspand LT Montage

Het pand is opgedeeld in twee bouwlagen met elk een bruto-vloeroppervlakte van 700 m². LT Montage is voornemens om het nieuwe pand te gebruiken voor de productie van RVS afzuigkappen voor grootkeukens in de horeca. De hoofdfunctie van het pand wordt dan ook een industriefunctie. Op de begane grond vindt men de productiehal. De eerste verdieping zal met name fungeren als opslagruimte. De voorzijde van het pand, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping, dient als bedrijfskantine en kantoor. Een compleet plaatje dus.

 

Turn-key ontwikkeling

Nieuwbouw van het bedrijfspand voor LT Montage betreft een zogeheten ‘Turn-key project’. Hierbij draagt de opdrachtnemer zorg voor de volledige engineering en uitvoering van een project. Werkelijk “volledige ontzorging van de opdrachtgever” dus. Ubink neemt álle taken die verbonden zijn aan de bouw van het bedrijfspand op zich. Zo hebben wij, op basis van een schetsontwerp, een definitief ontwerp gemaakt en zijn de benodigde indieningsvereisten voor de omgevingsvergunning uitgewerkt en ingediend. Bovendien voeren wij de volledige bouw van het bedrijfspand in eigen beheer uit.

 

Conform planning starten wij na de bouwvak met de bouw van het pand. Wanneer de funderingswerkzaamheden zijn afgerond, wordt de staalconstructie opgebouwd en voorzien van hoogwaardig geïsoleerde gevel- en dakpanelen. De entree wordt voorzien van een aluminium vliesgevel. Het bedrijfspand voldoet aan de meest recente eisen op het gebied van duurzaamheid: met een A+++ energielabel en een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,93 wordt het een gebouw dat klaar is voor de toekomst!

 

De volledige kavel is circa 6900 m², waarvan 1700 m² nu bestemd is voor de realisatie van het nieuwe bedrijfspand van LT Montage. De resterende 5200 m² is nog beschikbaar en staat open voor ontwikkeling.