Verbouwing Greetz gebouw

Verbouwing Greetz gebouw

Na jaren in Amsterdam te zijn gevestigd, is wenskaartenservice Greetz inmiddels zo gegroeid dat het bedrijf toe is aan meer ruimte. Begin oktober verhuist het operationele deel van de organisatie dan ook naar een pand van ruim 8500m2 in Almere.

Onder de technische begeleiding van bouwkundig adviesbureau DENC (Design, Engineering, Contracting) heeft Ubink het bestaande pand volledig naar de wensen van de opdrachtgever aangepast en verbouwd. Niet alleen het pand kon rekenen op een metamorfose, ook de buitenruimte moest worden aangepakt. Via de contacten van Ubink mocht Reimert Bouw en Infrastructuur hiervoor een aanbieding maken. Zodoende kregen zij de opdracht om de parkeerplaatsen van grastegels te voorzien, de bestrating rondom het pand aan te leggen en een nieuwe entree te realiseren.

Prettige partners
Pascal Kemman, bedrijfsleider van Ubink vertelt: “Wij hebben eerder samengewerkt met Denc toen we werkzaamheden uitvoerden voor Hangaar 73 bij Schiphol. Dit hebben we als erg prettig ervaren. We zijn dan ook blij dat we met deze opdracht onze samenwerking voort konden zetten”. Jos Buijs, projectmanager van Denc, deelt deze mening en zegt hierover: “Vooral de snelle manier van handelen en hun pragmatische werkwijze maken zowel Ubink als Reimert tot prettige partners”. Een mooi voorbeeld van deze werkwijze is de manier waarop in het nieuwe pand de stofvrije printerruimte voor het printen van de wenskaarten is gerealiseerd. “Deze ruimte van maar liefst 500m² is voorzien van een compleet stalen overspanning”, legt Buijs uit. “Voor het leveren en laten monteren van staal dient men tegenwoordig rekening te houden met aanzienlijke levertijden. Dit had voor een behoorlijke stagnatie van het project kunnen zorgen. Door de adequate beslissing van Ubink om zelf het staal te monteren, is hiervan echter geen enkele sprake geweest”.

Flexibel, adequaat en snel
Ook Bert van Dijk, die vanuit opdrachtgever Greetz als Program Lead de complete verbouwing coördineert, is tevreden over de samenwerking. “Bij een complexe opdracht als dit kunnen onvoorziene zaken zich voordoen. Als opdrachtgever wil je vooral dán samenwerken met een aannemer die zich flexibel opstelt, met je meedenkt en snel schakelt”. Ook de veelzijdigheid van de Reimert Groep wordt
gewaardeerd: “Het feit dat jullie organisatie naast de bouwtechnische ook de infrastructurele werkzaamheden kon verrichten, maakte het voor ons makkelijk om te schakelen”, aldus Van Dijk.

Klaar voor de toekomst
Ubink heeft naast de aanleg van de printerruimte, ook meerdere kantoorruimtes, verschillende toiletgroepen en een serverruimte gerealiseerd. Ze hebben de ramen inmiddels geplaatst, het originele parket is gerenoveerd en de wanden zijn gestukt én geverfd. Aangevuld met een strak aangelegde buitenruimte is het pand nu echt klaar voor de toekomst en vanaf begin oktober 2022 kunnen we dan ook met recht zeggen: Greetz from Almere!

Date

24 maart 2023