Stage lopen bij Ubink: ‘Wat je binnen voorbereidt mag je buiten uitvoeren’

Stage lopen bij Ubink: ‘Wat je binnen voorbereidt mag je buiten uitvoeren’

Ze volgt een studie ‘Bouwkunde: architectuur, design en vormgeving’ en steekt graag de handen uit de mouwen. Dat kan ze tijdens haar stage bij Ubink Bouw en Onderhoud gelukkig genoeg doen. Zana Bronkhorst (19 jaar) vertelt hoe zij haar stage bij ons ervaart.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Ik was op zoek naar een bedrijf voor mijn eindstage. Ubink sprak mij enorm aan omdat ik echt alle kanten van mijn studie hier kan toepassen. Ik heb bijna een half jaar de tijd en dus genoeg ruimte om verschillende dingen te leren en doen. Ik vind het fijn dat ik hier die mogelijkheid heb, het is echt heel divers.”

Waar ben je allemaal mee bezig?

“Een project waar ik mijn hele stage mee bezig ben is de realisatie van de Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk in Almere. Ik doe nu de werkvoorbereiding voor dit werk en straks ga ik naar buiten en pak ik ook een stukje uitvoering mee. Het leuke is dat je zo’n project dan van binnen naar buiten helemaal volgt. Verder doe ik tussendoor nog andere klusjes, vooral tekenwerk.”

Hoe bevalt het bij ons?

“Ik heb het heel erg naar m’n zin. Naast het werk zelf vind ik de sfeer ook heel prettig. Het is gezellig, mensen maken regelmatig even een praatje en het is ongedwongen. Ik voel me echt op m’n gemak hier en dat vind ik heel belangrijk. Ik overweeg hierna nog een andere opleiding te doen. Daarvoor zou ik dan 3 dagen in de week moeten werken en ik zou dat heel graag weer bij Ubink doen, als die mogelijkheid er is.”

Wat zou je studenten die bij ons stage willen lopen willen meegeven?

“Ga ervoor! Je kunt hier heel veel verschillende dingen leren en ook gelijk uitvoeren. Dat is echt super handig. Verder heb je veel vrijheid om alles te doen wat je leuk vindt en de ruimte om dit zelfstandig ook te proberen, maar staat er altijd iemand klaar om je te helpen en verbeteringen met je te bespreken. En de sfeer is ook gewoon super goed.”

 

Benieuwd naar de stagemogelijkheden bij Ubink, of één van de andere bedrijven binnen de Reimert Groep? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar sollicitatie@reimert-almere.nl, op bel naar 036-5320143. Misschien zien we jou dan binnenkort bij ons op het werk!