Archive

 • Sort Blog:
 • All
 • Bouw
 • Duurzaamheid
 • MVO
 • Nieuwbouw
 • Onderhoud
 • Ontwikkelingen

KLM – Gebouw 551 en gebouw 102

Gebouw 551 van KLM is een KLM Cargo kantoorflat. In deze flat verricht Ubink de volgende werkzaamheden:

 • Verbouwen van de bestaande bedrijfskantine;
 • Renoveren van de bestaande toiletgroep.

 

Ook in Gebouw 102 van KLM is Ubink aan het werk. Hier zijn we druk met het herindelen van de begane grond, het passenbureau en de 3e en 4e etage.

Dakrenovatie 3600m2 – Alfen

Ubink Bouw en Onderhoud is in september dit jaar gestart met de renovatie van het dak van het hoofdkantoor van Alfen in Almere. Het dak is maar liefst 3600m2 groot en moet in de nabije toekomst plaats bieden aan zo’n 900 zonnepanelen. 

Alfen is een bedrijf dat opereert in het hart van de energietransitie en biedt hierin hoogwaardige en slimme end-2-end energieoplossingen voor de toekomst. Alfen ontwikkelt en produceert transformatorstations, energie-opslagsystemen en opladers voor elektrische voertuigen. Met 85 jaar ervaring heeft Alfen een unieke combinatie van diepgaande kennis en innovatief vermogen. Steen Hilsbo, technicus elektrotechniek vertelt: “Wij zijn als bedrijf actief op het gebied van duurzame energie en daarom willen wij uiteraard zelf ook iets doen aan onze CO²-uitstoot. Dit kan het beste door zelf energie op te wekken”. Door de enorme oppervlakte van het dak waren zonnepanelen de beste oplossing.

Energieneutraal door inzet zonnepanelen
Na de renovatie van het dak is er straks plaats voor maar liefst 900 panelen. Deze zonnepanelen leveren ongeveer 350.000 Ew (Exawatt) per jaar. Dit is gelijk aan het jaarlijkse verbruik van alle aangesloten bedrijfspanden en de elektrische auto’s van Alfen. Voordat de zonnepanelen kunnen worden geplaatst wordt het gehele dak gerenoveerd door Ubink. Naast dat het dak al 20 jaar oud is en toe was aan vervanging, moet het dak voor het plaatsen van zonnepanelen ook geïsoleerd zijn met onbrandbare steenwol. Dit is sinds kort verplicht door verzekeringsmaatschappijen bij het plaatsen van zonnepanelen. “Doordat het dak straks beter geïsoleerd is kunnen we daarnaast ook nog eens energie besparen bij het koelen en verwarmen van het pand”, vertelt Steen Hilsbo.

Werkzaamheden ’s nachts
Om te voorkomen dat de productie van Alfen stil komt te liggen worden de werkzaamheden aan de onderkant van het dak ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. De werkzaamheden op het dak vinden gewoon overdag plaats. Steen Hilsbo vertelt hierover: “De samenwerking met Ubink gaat erg goed en we zijn blij dat een deel van de werkzaamheden buiten onze werktijden kunnen plaatsvinden. Hierdoor ondervinden wij eigenlijk weinig overlast van de renovatie van het dak. Wij werken al jarenlang samen en het onderling vertrouwen in elkaar is daarom ook groot.”

Constructie
Tijdens de renovatie van het dak is opnieuw nagedacht over de constructie van het dak. Om meer ruimte te maken voor zonnepanelen worden 4 van de 6 lichtstraten verwijderd. Door het plaatsen van de zonnepanelen neemt ook het gewicht op het dak toe. Om ervoor te zorgen dat er niet nog extra gewicht op het dak komt door stilstaand water is ervoor gekozen om de waterafvoer ook aan te passen op de nieuwe situatie. Er wordt nu een overstort geplaatst en met behulp van verdiepte goten wordt regenwater zo snel mogelijk van het dak gevoerd. In augustus is het eerste deel van het dak, waar geen zonnepanelen komen, al vernieuwd. De prognose is dat begin 2022 de bouwkundige werkzaamheden zijn afgerond. Aansluitend worden de zonnepanelen geplaatst.

Verbouwing Greetz gebouw

Na jaren in Amsterdam te zijn gevestigd, is wenskaartenservice Greetz inmiddels zo gegroeid dat het bedrijf toe is aan meer ruimte. Begin oktober verhuist het operationele deel van de organisatie dan ook naar een pand van ruim 8500m2 in Almere.

Onder de technische begeleiding van bouwkundig adviesbureau DENC (Design, Engineering, Contracting) heeft Ubink het bestaande pand volledig naar de wensen van de opdrachtgever aangepast en verbouwd. Niet alleen het pand kon rekenen op een metamorfose, ook de buitenruimte moest worden aangepakt. Via de contacten van Ubink mocht Reimert Bouw en Infrastructuur hiervoor een aanbieding maken. Zodoende kregen zij de opdracht om de parkeerplaatsen van grastegels te voorzien, de bestrating rondom het pand aan te leggen en een nieuwe entree te realiseren.

Prettige partners
Pascal Kemman, bedrijfsleider van Ubink vertelt: “Wij hebben eerder samengewerkt met Denc toen we werkzaamheden uitvoerden voor Hangaar 73 bij Schiphol. Dit hebben we als erg prettig ervaren. We zijn dan ook blij dat we met deze opdracht onze samenwerking voort konden zetten”. Jos Buijs, projectmanager van Denc, deelt deze mening en zegt hierover: “Vooral de snelle manier van handelen en hun pragmatische werkwijze maken zowel Ubink als Reimert tot prettige partners”. Een mooi voorbeeld van deze werkwijze is de manier waarop in het nieuwe pand de stofvrije printerruimte voor het printen van de wenskaarten is gerealiseerd. “Deze ruimte van maar liefst 500m² is voorzien van een compleet stalen overspanning”, legt Buijs uit. “Voor het leveren en laten monteren van staal dient men tegenwoordig rekening te houden met aanzienlijke levertijden. Dit had voor een behoorlijke stagnatie van het project kunnen zorgen. Door de adequate beslissing van Ubink om zelf het staal te monteren, is hiervan echter geen enkele sprake geweest”.

Flexibel, adequaat en snel
Ook Bert van Dijk, die vanuit opdrachtgever Greetz als Program Lead de complete verbouwing coördineert, is tevreden over de samenwerking. “Bij een complexe opdracht als dit kunnen onvoorziene zaken zich voordoen. Als opdrachtgever wil je vooral dán samenwerken met een aannemer die zich flexibel opstelt, met je meedenkt en snel schakelt”. Ook de veelzijdigheid van de Reimert Groep wordt
gewaardeerd: “Het feit dat jullie organisatie naast de bouwtechnische ook de infrastructurele werkzaamheden kon verrichten, maakte het voor ons makkelijk om te schakelen”, aldus Van Dijk.

Klaar voor de toekomst
Ubink heeft naast de aanleg van de printerruimte, ook meerdere kantoorruimtes, verschillende toiletgroepen en een serverruimte gerealiseerd. Ze hebben de ramen inmiddels geplaatst, het originele parket is gerenoveerd en de wanden zijn gestukt én geverfd. Aangevuld met een strak aangelegde buitenruimte is het pand nu echt klaar voor de toekomst en vanaf begin oktober 2022 kunnen we dan ook met recht zeggen: Greetz from Almere!

Schippersgarage en Flevogarage – Vastgoedbedrijf Almere

Onlangs heeft Ubink een onderhoudscontract getekend met het Vastgoedbedrijf Almere voor het planmatig onderhoud aan de Schippersgarage.

Hieronder vallen bijvoorbeeld herstelwerkzaamheden aan de vloerafwerking en diverse schilderwerkzaamheden. Zo gaat Ubink epoxy vloeren realiseren op onder andere de hellingsbanen en wordt er nieuwe belijning aangebracht. Daarnaast gaan we de betonwanden hydrofoberen om ze vuil- en waterafstotend te maken.

De werkzaamheden gaan binnenkort van start en duren ongeveer 14 weken.

Hieronder wat foto’s van de huidige situatie, wanneer de werkzaamheden van start zijn gegaan zullen wij deze pagina updaten met foto’s van de uitgevoerde werkzaamheden.

 

Gebouw 404 – Bedrijfsrestaurant bouwen Sodexo – Schiphol Oost

Spoedklussen zijn Ubink Bouw en Onderhoud niet geheel vreemd. Maar om in zes weken tijd van bestaande kantoren een modern bedrijfsrestaurant te bouwen, dat mag met recht een uitdaging genoemd worden. Afgelopen winter ging Ubink deze uitdaging aan, in opdracht van Sodexo. Wij spraken hierover met Cees Blaak: General Service manager bij Sodexo, maar voor de gelegenheid even projectmanager bij gebouw 404 op Schiphol Oost. Het overzien van verbouwingen behoort normaal niet tot zijn takenpakket, maar nu kwam het zo uit en heeft hij het met groot enthousiasme opgepakt. Dat het echt zijn project is geworden, blijkt ook wel uit de trotse manier waarop hij vertelt over wat de totstandkoming van dit bedrijfsrestaurant allemaal omhanden heeft gehad.

Interview met Cees Blaak

WAT KAN JE VERTELLEN OVER DE TOTSTANDKOMING VAN DIT PROJECT?

Het project stond al een jaar in de koker en kwam toen ineens in een enorme stroomversnelling terecht: op woensdag kregen we groen licht, waarna we binnen 24 uur een aannemer moesten vinden die maandag erop al kon starten. Maar op zo’n korte termijn is dat natuurlijk erg lastig. We hebben drie aannemers benaderd, waarvan er een direct zei dat ze het niet konden invullen omdat hun mensen al elders aan het werk waren. Voor Ubink gold eigenlijk hetzelfde, zij hadden ook genoeg te doen, maar ze konden gelukkig het een en ander schuiven en snel aan de slag.

KLINKT ALS EEN HECTISCHE START. WAT BETEKENDE DIT VOOR HET VERDERE VERLOOP VAN HET WERK?

Om het bedrijfsrestaurant te realiseren moesten de bestaande kantoorruimtes op de begane grond plaatsmaken. Het interieur moest verhuisd worden en de wanden gesloopt. En met de feestdagen ertussen hadden we effectief 6 weken om het voor elkaar te boksen: de verbouwing, installatie van apparatuur, interieurbouw en het inrichten van de ruimte hebben elkaar in hoog tempo opgevolgd. Het werk had ook niet veel later moeten starten, zo bleek, in verband met de levertijden van materialen. De geplande opleverdatum is uiteindelijk met een week overschreden, maar dat neemt niet weg dat alles in zeer hoog tempo gedaan is.

HET RESULTAAT MAG ER WEZEN, MAAR WAT MAAKT DEZE RUIMTE ZO SPECIAAL TEN OPZICHTE VAN ANDERE BEDRIJFSRESTAURANTS?

In september is het ontwerp met gebruik van Virtual Reality gepresenteerd. Toen was al duidelijk dat het, naast een ruimte om de lunch te nuttigen, ook een sfeervolle plek zou worden waar recepties en dergelijken georganiseerd konden worden. Het moest echt meer worden dan ‘gewoon’ een bedrijfsrestaurant. Binnen Sodexo hebben we namelijk de ambitie dat de cateringmanager eigenaarschap ervaart van het restaurant. Het moet dus meer aanvoelen als een horecagelegenheid dan een bedrijfskantine. En ik denk dat dat gelukt is. De ruimte wordt veel gebruikt, ook ’s avonds. Door het gezellige interieur en de comfortabele banken is het een fijne plek geworden voor hen die tot laat moeten werken.

TOCH KAN HET NIET ALTIJD EVEN MAKKELIJK ZIJN, ZO’N BEDRIJFSRESTAURANT BOUWEN TERWIJL HET WERK IN DE REST VAN HET GEBOUW GEWOON DOORGAAT?

Waar gewerkt wordt kan overlast ontstaan, dat is soms niet anders. De werkzaamheden waren op de begane grond en de gebruikers van de eerste verdieping hebben wel wat geluids- en trillingshinder ervaren. Wij begrijpen ook dat dat vervelend is, dus hadden we bedacht om iets te doen om ze tegemoet te komen. Zo hebben we de medewerkers verrast met speciale koffie en chocola. Een kleinigheidje, maar het gebaar werd gewaardeerd. Maar naast wat overlast voerden vooral betrokkenheid en nieuwsgierigheid de boventoon, zowel vanuit Sodexo als vanuit onze klant KLM. Juist om die betrokkenheid te stimuleren hebben we ons ingezet om medewerkers te informeren over de voortgang van het werk. Zo hebben we elke 2 weken per e-mail een facility update uitgestuurd en wat ook anders was dan andere projecten is dat we de ruiten hebben afgeplakt met een grote sticker om mensen nieuwsgierig te maken naar de nieuwe ruimte die op 7 februari officieel geopend werd. Normaal promoten we vanuit Sodexo een verbouwing eigenlijk niet op die manier, maar hier leek het ons passend om het wel te doen.

DUS WE KUNNEN STELLEN DAT JE TEVREDEN BENT OVER ZOWEL HET PROCES ALS HET EINDRESULTAAT?

Ubink Bouw en Onderhoud is inmiddels een oude bekende van ons, zij voeren rond Schiphol veel werk uit voor Sodexo. Het voordeel van Ubink is vooral dat ze snel kunnen schakelen en zonder bestek, dus vanuit het ontwerp, kunnen rekenen. Als je al zo lang met elkaar samenwerkt is er wederzijds vertrouwen. Deze goede verstandhouding zorgt ervoor dat je makkelijker kan sturen, juist omdat je de medewerkers zelf ook kent. Zo heeft voorman Louis Pooters, die hier ook al jaren rondloopt, zich echt goed ingezet om dit werk te maken wat het nu is. En dat de samenwerking goed verliep is ook te zien aan de manier waarop de balie gemaakt is. De klimaatinstallaties in het bedrijfsrestaurant zijn precies boven de kassa gevestigd en door de vorm was het nog een uitdaging om deze netjes weg te werken. Hierin heeft timmerman Edwin van der Vegt echt vakwerk geleverd: hij heeft met de hand een houten, gewelfde balie gemaakt. Dit stukje maatwerk geeft de ruimte een prachtig, speels effect.

EN TOEN WAS HET ZOVER: DE GROTE OPENING VAN HET NIEUWE BEDRIJFSRESTAURANT. WAT KUN JE ONS DAAROVER VERTELLEN?

Inderdaad, op 7 februari 2018 stond de grote opening gepland. Maar voor het zover was, hadden we toch nog een paar spannende momenten. We hebben in de ruimte verschillende typen meubels door elkaar gebruikt, juist om ervoor te zorgen dat het gezellig zou worden en niet te statisch. Een deel van de meubels zou op 2 februari geleverd worden, inclusief een grote bibliotheektafel van 4 bij 2 meter, maar deze was nog niet klaar. Zo’n groot meubel creëert natuurlijk een gat in de ruimte, dat zou eeuwig zonde zijn als daar niks zou staan. Dus ik ben op Marktplaats gaan zoeken en ja hoor, binnen no time had ik een grote vergadertafel gevonden. Enige nadeel was dat hij helemaal in Hengelo opgehaald moest worden, maar je moet er wat voor over hebben! Dus zo geschiedde en konden we het gelukkig nog voor de opening oplossen. Overigens is er een kwartier voor de opening nog even gauw een fotocollage opgehangen omdat een van de zuilen toch wel een beetje kaal was zonder. Maar ja, het zijn denk ik juist zulk soort verhalen die deze plek zo’n bijzonder project hebben gemaakt.

 

Opdrachtgever: Sodexo

Aannemer: Ubink Bouw en Onderhoud

Uitbreiding 1

Uitbreiding Tomin Groep door Ubink Bouw en Onderhoud

Ubink Bouw en Onderhoud uit Almere heeft in opdracht van Werkvoorziening Tomin Groep uit Hilversum hun complete bedrijfspand gerenoveerd en uitgebreid. De uitbreiding was nodig om de groeiende markt te kunnen beantwoorden en omvatte tal van werkzaamheden. Een technisch uitdagend werk door de verschillende systemen, maar met een mooi resultaat!

 

 • Aanbrengen van hemelwaterafvoerinstallaties;
 • Installeren van rioleringsinstallaties binnen en op het terrein;
 • Complete inrichting van het buitenterrein;
 • Aanleg van een nieuwe wasstraat;
 • Renovatie van het bestaande gebouw;
 • Installeren van waterinstallaties;
 • Installeren van sanitaire toestellen;
 • Aanbrengen van brandbestrijdingsinstallaties;
 • Installeren van gasinstallaties;
 • Installeren van perslucht- en vacuüminstallatie;
 • Aanbrengen van verwarmingsinstallaties;
 • Aanbrengen van ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties;
 • Installeren van koelinstallaties;
 • Installeren van regelinstallaties;
 • Installeren van elektrotechnische installaties ten behoeve van de sanitairtechnische en werktuigkundige installaties;

 

 

Daarnaast heeft Ubink Bouw en Onderhoud ook al het demontagewerk uitgevoerd en complete installatieontwerpen en nadere uitwerking hiervan vervaardigd om voor complete en functionele elektrotechnische/werktuigkundige installaties te zorgen. Ook organiseerden wij voortgangoverleggen en verzorgden de complete afstemming met energie leverende bedrijven en betrokken overheids- en semi-overheidsinstanties.

 

 

 

Uitbreiding Tomin Groep door Ubink Bouw en Onderhoud

Opdrachtgever: Werkvoorziening Tomin Groep Hilversum
Aannemer: Ubink Bouw en Onderhoud
Uitvoerder: Ubink Bouw en Onderhoud
Schiphol 1

Vervangen stalen gevelbeplating Hal 1 Gebouw 565 Schiphol

Ubink Bouw en Onderhoud uit Almere voert regelmatig bouw- en onderhoudswerkzaamheden uit voor KLM Cargo op Schiphol. Zo hebben wij ook bij Hal 1 van Gebouw 565 de bestaande stalen gevelbeplating vervangen. Hier is asbest geconstateerd. Wij hebben dit gesaneerd en afgevoerd en vervolgens het gebouw rondom van nieuwe beplating voorzien. Tijdens onze werkzaamheden gingen de bedrijfsactiviteiten van KLM gewoon door. Er moest dus met een zeer strakke planning gewerkt worden.

 

Onze werkzaamheden voor vervangen stalen gevelbeplating Hal 1 Gebouw 565 Schiphol omvatten:

 

 

 • maken van werkplannen;
 • maken van uitvoeringsplanning;
 • maken van tekening bouwplaatsinrichting;
 • organiseren van wekelijks voortgangsoverleg;
 • demonteren van 1000 m² asbestbeplating;
 • dagelijks vrijgeven van terrein en afvoeren van asbest;
 • demonteren vaste elementen (kooiladder e.d.) van de gevels en nieuwe elementen aanbrengen;
 • aanbrengen van isolatie en beplating;
 • aanbrengen van dakkappen;

 

Door direct overleg met de verantwoordelijken in de werkplaats zijn wij in staat om zo efficiënt mogelijk met het werkterrein om te gaan. Zo is de beperkte ruimte hierdoor geen probleem geweest en kon de bedrijfsvoering van KLM gewoon doorgang vinden. Door een efficiënt werkplan te maken konden wij ervoor zorgdragen dat de gestelde planning van maximaal 3 weken gehaald werd.

 

 

 

Vervangen asbestbeplating Gebouw 565 Schiphol

Opdrachtgever: KLM Equipment Services Schiphol
Aannemer: Ubink Bouw en Onderhoud
Uitvoerder: Ubink Bouw en Onderhoud
nieuwbouw 2

Nieuwbouw Bangma Verpakkingen Dronten

Ubink Bouw en Onderhoud uit Almere voert ook volledige nieuwbouw projecten uit. Zo heeft Ubink in opdracht van Bangma Verpakkingen uit Dronten een volledig nieuw kantoor gerealiseerd, inclusief buitenruimte en productiehal. Het werk omvatte diverse werkzaamheden, zoals:

 

 • uitzetten nieuwbouw;
 • uitvoeren van grond- en bestratingswerkzaamheden;
 • uitvoeren van heiwerkzaamheden;
 • aanbrengen complete fundering;
 • aanbrengen rioleringsinstallatie;
 • volledige inrichting van het buitenterrein;
 • aanleg van de laad- en loskuil;
 • montage van de staalconstructie;
 • aanbrengen van de dak- en wandbeplating;
 • aanbrengen van de dakbedekking;
 • monteren van de overheaddeuren en kozijnen;
 • aanbrengen van een monoliet afgewerkte bedrijfsvloer in de hal;
 • volledige afwerking van de kantoren;
 • creëren van volledig ingerichte sanitaire ruimtes;

 

Naast volledige nieuwbouw van het nieuwe pand en terrein behoorde het vervaardigen van de complete installatieontwerpen en nadere uitwerking tot complete en functionele elektrotechnische/werktuigkundige installaties ook tot onze werkzaamheden. Ubink Bouw en Onderhoud heeft alle genoemde werkzaamheden volledig zelf uitgevoerd, op basis van een Stabu-bestek. De tevredenheid van de opdrachtgever is geverifieerd middels een tevredenheidsverklaring.

 

 

 

Nieuwbouw Bangma Verpakkingen Dronten door Ubink

Opdrachtgever: Bangma Verpakkingen Dronten
Aannemer: Ubink Bouw en Onderhoud
Uitvoerder: Ubink Bouw en Onderhoud
Renovatie 2

Renovatie hoofdkantoor Poppers Senco door Ubink

 

In 2016 heeft Ubink Bouw en Onderhoud uit Almere verschillende verdiepingen in het hoofdkantoor van Poppers Senco in Lelystad volledig gerenoveerd. Door de beschikbare ruimte anders in te delen zijn er op alle verdiepingen meerdere kantoorruimtes en vergaderzalen gecreëerd. Door de renovatie zijn er grote, prettig ingerichte kantoortuinen ontstaan die zorgen voor een fijne werkomgeving. 

 

 

Daarnaast heeft Ubink Bouw en Onderhoud de showroom van Poppers Senco aangepast en een nieuwe, nettere doorgang gemaakt. Hierdoor kunnen medewerkers en klanten vanuit het kantoor, door de productiehal, richting de showroom. Tijdens onze werkzaamheden vond de bedrijfsvoering van Poppers Senco gewoon doorgang.

 

 

Renovatie hoofdkantoor Poppers Senco door Ubink

Opdrachtgever: Poppers Senco
Aannemer: Ubink Bouw en Onderhoud
Uitvoerder: Ubink Bouw en Onderhoud
Herinrichting

Herinrichting van restaurant Rabobank Almere

Ubink Bouw en Onderhoud heeft het restaurant van de Rabobank in Almere opnieuw ingericht. In 5 weken tijd is het restaurant totaal vernieuwd: van het verwijderen van de oude vloerbedekking tot het aanbrengen van een compleet nieuwe inrichting voor het bedrijfsrestaurant. Op donderdag 26 oktober 2016 is het werk aan het restaurant zelf opgeleverd.

 

Daarnaast heeft Ubink Bouw en Onderhoud ook de keuken van het restaurant volledig verbouwd. Zo zijn er tussenschotten en banken geplaatst, volledig in de nieuwe stijl van de Rabobank. Begin november 2016 kon het restaurant weer in gebruik worden genomen.

 

Herinrichting van restaurant Rabobank Almere

Opdrachtgever: Rabobank Almere
Aannemer: Ubink Bouw en Onderhoud
Uitvoerder: Ubink Bouw en Onderhoud